Main content

5o10o Ag. An.4-is 5o10o Ag. An.9-is

 

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων του 5ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Αγίων Αναργύρων τα στελέχη του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Φαέθων» και συνάντησαν περίπου 80 μαθητές της Ε’ Τάξης την Τρίτη 19 Μαίου 2015.

Για δύο διδακτικές ώρες ο Πρόεδρος του Κέντρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κα Ελένη Φίλιου συνομιλούσαν με τους μαθητές και προωθούσαν το σεβασμό στη διαφορετικότητα μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια.

Τη δράση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού κ. Νικόλαος Παντελιάς, ο οποίος ήταν παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και χειροκρότησε από καρδιάς την ευαισθησία των μαθητών και το ενδιαφέρον τους γύρω από ζητήματα της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ τα οποία και κυριάρχησαν στη θεματολογία της επίσκεψης.

Η διάταξη των θέσεων των παιδιών σε κύκλο – αγκαλιά στη Διαφορετικότητα, ένα βιωματικό παιχνίδι με τα διαφορετικά τους ονόματα και ο αυτοσαρκασμός του κ. Αυγουλά ο οποίος χρησιμοποίησε την απώλεια όρασης που έχει εκ γενετής για κάποια αστεία, έσπασαν εξ αρχής τον πάγο και τα παιδιά χωρίς δισταγμό και κόμπλεξ έθεσαν εξ αρχής πολλές ερωτήσεις γύρω από τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει σε διάφορους τομείς η καθημερινότητα ενός αναπήρου, ιδίως ενός τυφλού.

«Βλέπουν οι τυφλοί όνειρα»; «Πώς θα νιώσετε αν βγει κάποια θεραπεία για εσάς»; «Πώς ταιριάζετε τα χρώματα για να ντυθείτε»; «Έχετε σκύλο – οδηγό»; Κ.α.

Με τον κ. Αυγουλά να απαντά με απλά και αληθινά λόγια, ζητώντας από τα παιδιά αύριο που θα γίνουν ενεργοί πολίτες στη χώρα, να δουλέψουν σκληρά για να φτιάξουν μια καλύτερη κοινωνία που θα τους χωρά όλους!

Να σημειώσουμε εδώ ότι έχει ήδη προγραμματιστεί βιωματική ομάδα συνεργασίας με τους μαθητές για το επόμενο σχολικό έτος με δράσεις κατά των εξαρτήσεων από το Κέντρο και τους ειδικούς κοινωνικούς επιστήμονες που το στελεχώνουν.

Επισκεφθείτε το site του Κ.Π. «Φαέθων» για να το γνωρίσετε καλύτερα στο

www.faethon.org

5o10o Ag. An.3-is 5o10o Ag. An.6-is

 

5o10o Ag. An.5-is 5o10o Ag. An.2-is 5o10o Ag. An.8-is