Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

TEDxLamia: Όλοι ζήσαμε για λίγο στο σκοτάδι ένα «όμορφο παράδειγμα»

Ομαδική φωτογραφία του TedxLamia

Το 2ο TEDxLamia έρχεται την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και οι διοργανωτές μας δίνουν μερικά «παραδείγματα» λίγο πριν το κύριο event. 

To βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2019, οι διοργανωτές, εθελοντές και καλεσμένοι, όπως ο Βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραίσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η υποψήφια Περιφερειάρχης Κατερίνα Μπατζελή και πολλοί άλλοι, ενημερώθηκαν, κυρίως γέλασαν αλλά και έφαγαν σε συνθήκες σκότους! Ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να «βλέπει» ένας τυφλός! Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας αν πλέον η όραση σου χάνονταν; Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Μια καινοτόμα ιδέα του TEDxLamia. Ένα ωραίο «παράδειγμα» για να κατανοήσουμε ότι όλα τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά!

τρισδιάστατα γράμματα tedx Πρόσκληση σε braille

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988 , μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα (KEAT). Τελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ήλιος» (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη).  Στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου διακρίθηκε ως παραστάτης, ενώ ήταν σημαιοφόρος και τις δύο φορές το σχολικό έτος 2005-2006 ως μαθητής του 6ου Ενιαίου Λυκείου Ιλίου, απ’ όπου πήρε και το Απολυτήριο του με βαθμό «Άριστα 20». Εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2007)  και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8,4.

Δικηγόρος πλέον σήμερα, διατηρεί το δικό του γραφείο έχοντας επιλέξει τη μαχόμενη δικηγορία, ενώ διατελεί Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αντιπρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Career Sign» η οποία δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των ΑμεΑ, ενώ είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (HELLENIC U.S. ALUMNI).

Επί δέκα έτη υπηρέτησε από διάφορες αιρετές θέσεις τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Άλλα μάτια», με στόχο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, τη λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα προσβάσιμης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης www.meallamatia.gr και την ανάπτυξη δράσεων πανελλαδικά για την εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία.

Παράλληλα, με το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 137/23.03.2017, έχει οριστεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου  «Οίκος Ναύτου», φορέας υπεύθυνος για την ασφάλιση και τις κοινωνικές παροχές των ναυτικών, συνταξιούχων ή και εν ενεργεία, και των οικογενειών τους.

Από τις 11.03.2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ενώ τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων (ΣΚΕΠ), πραγματοποιώντας εκατοντάδες αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Παιδείας ομιλίες σε σχολεία πανελλαδικά.

Επίσης, αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό του στο Αστικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών, είναι Νομικός Σύμβουλος σε διάφορα Σωματεία Εργαζομένων και στην Ομοσπονδία Τρίτεκνων Οικογενειών (ΟΠΟΤΤΕ), ενώ από το Φεβρουάριο του 2015 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, έως και την εξαγγελία των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Παρέμεινε στην ίδια θέση και στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση της Πρωθυπουργού κας Θάνου. Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο του 2015 έως το Νοέμβριο του 2016, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, έχοντας ως νομικός σύμβουλος, σημαντικούς τομείς κοινωνικής πολιτικής και νομοθέτησης στην αρμοδιότητα του.

Παράλληλα διατελεί Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά, μετρά πάνω από 2.000 δημοσιεύσεις σε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αρθρογραφώντας κατά καιρούς για διάφορα εκπαιδευτικά, πολιτικά, κοινωνικά και άλλα θέματα μέσα και από το κοινωνικό πόρταλ meallamatia.gr, ενώ είναι και ένας από τους συγγραφείς του πρώτου Ομαδικού Διαδικτυακού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα με τον τίτλο «Δώδεκα».

Τα έτη 2013 και 2014 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντικό στέλεχος του Διαδικτυακού Ραδιοφώνου www.thisisradio.gr.

Από το 2012 έως σήμερα εκλέγεται μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ενώ τα έτη 2013 και 2014 διετέλεσε Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Το 2010, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Ζενέτο και τα έτη 2011-2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Ήταν ο νεότερος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και ο μόνος με αναπηρία σε αυτή τη θέση πανελλαδικά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου 2014 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην πόλη του (1891 ψήφους) και από τις 30.04.2015 διατελεί ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Φαέθων», ενώ από το Σεπτέμβρη του 2014 έχει οριστεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου εκπρόσωπος του Δήμου στα σχολικά συμβούλια του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Κατερίνα Τσαδήμα Ο Νίκος Γέμελος παρουσιάζει το Βαγγέλη Αυγουλά
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Γιάννης Σαρακιώτης Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στο tedxlamia
Ο Βαγγέλης μιλάει και Χρυσάνθη στη διερμηνεία Γενική κοινού

 

Πηγή: www.mag24.gr

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top