Main content

Το Δ.Σ. του Ο.Ν. στην ευλογία της Βασιλόπιτας Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Ο.Ν.

Με έναν εντυπωσιακό Απολογισμό Δεκαμήνου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ναύτου  έκλεισε την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Οργανισμού στις 29 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων Φορέων και των εργαζομένων ο νέος πρόεδρος Ευάγγελος Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς υποσημείωσε  ότι  ο νέος εσωτερικός οργανισμός που  ετοιμάζεται προβλέπει  Κοινωνική Υπηρεσία και Νομικό Σύμβουλο ώστε ο Οίκος Ναύτου, ο μοναδικός ασφαλιστικός φορέας των ναυτικών μας  να συμπληρωθεί  στο δυναμικό του και  με κοινωνικούς επιστήμονες να διασυνδέσει αποτελεσματικά τους ασφαλισμένους  τόσο με την κοινότητα όσο και με τις άλλες υπηρεσίες μέριμνας και τις τυχόν λοιπές κοινωνικές παροχές που δικαιούνται αλλά δεν τις γνωρίζουν για να τις καρπωθούν.

Το Δ.Σ. του Ο.Ν. στην ευλογία της Βασιλόπιτας Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόδερος με τις κυρίες Σταματάκη και Καρακώστα
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα και τον Γιάννη Τρραγάκη Ο πλοίαρχος και προϊστάμενος της ΔΝΕΡ, κ. Νικόλαος Ισαάκογλου με τον Βαγγέλη Αυγουλά και την Ηλέκτρα Κίκη


Ο νέος Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου ανέφερε ότι : «Στους πρώτους 9 μήνες διοίκησης μας, εισπράξαμε περίπου 140χιλιαδες ευρώ και διεκδικούμε άνω των 200.000€ που μας χρωστάνε, όσοι επί χρόνια εισέπρατταν χρήματα, χωρίς αποδεδειγμένα να τα δικαιούνται» και συμπλήρωσε ότι : « Ενισχύσαμε τη συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας και τη 2η ΥΠΕ για την καλύτερη ιατρική μεριμνά στους ναυτικούς και τις οικογένειες τους,  εδραιώσαμε τη συνεργασία μας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας που λειτουργούν στον Πειραιά, ώστε τα άπορα παιδιά των ναυτικών μας, να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής εκπαίδευσης κ.α. με δωρεάν συμβουλευτική γονέων όπου χρειαστεί».

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η εξαγγελία  με στόχο : « να μηδενίσουμε την κοινωνική ανισότητα που βίωναν επί δεκαετίες οι ναυτικοί και οι οικογένειες τους, διότι δε γίνεται κάποιος με την ίδια ασθένεια και την ίδια γνωμάτευση, να απολαμβάνει διαφορετικής κλίμακας επίδομα και κοινωνική μέριμνα ανάλογα με το φορέα ασφάλισης του».

Τέλος είπε ότι εν αναμονή της κοινής  υπουργικής απόφασης για την αύξηση κατά 30ευρώ το μήνα, στο κατά τα άλλα πενιχρό επίδομα των ανάπηρων τέκνων των ναυτικών μας, « σε έναν υποστελεχωμένο φορέα, ξεπαγώσαμε παλιούς διορισμούς που εκκρεμούσαν και ήδη μέσα στο 2017 έγιναν 4 νέες προσλήψεις, ενώ έως το τέλος Μαρτίου άλλοι 5 νέοι υπάλληλοι θα μας επικουρούν πλέον μόνιμα στις προσπάθειες μας, όλοι  προερχόμενοι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Στην εκδήλωση, εκτός του Υπουργού κ. Κουρουμπλή παρέστησαν  η Αντιπρόεδρος του φορέα κα Ηλέκτρα Κίκη και σύσσωμο το Δ.Σ. του Οίκου Ναύτου, οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ  Ελένη Σταματάκη και  Εύη Καρακώστα, ο βουλευτής Ν.Δ.  Γιάννης Τραγάκης, ο υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος ως εκπρόσωπος του αρχηγού, κ. Σεφεριάδης, ο  πλοίαρχος και προϊστάμενος της ΔΝΕΡ, κ.  Ισαάκογλου, ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Κυζηράκος, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας Πειραιά κ.  Βούτζης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ, κ. Χαλάς, ο πρόεδρος της ένωσης Πλοιάρχων κ.  Τσικαλάκης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΕΝ κ. Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θαλαμηπόλων κ. Σαριδάκης, με τον  γραμματέα, κ. Αλεξάκη και τον ταμία κ. Μιχελή , ο πρόεδρος του ΝΑΤ κ.  Κομματάς, η πρόεδρος του σωματείου «Αργώ» κ. Παπαστελιανού και ο απερχόμενος διευθυντής πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας Πειραιά, κ. Τζίνης, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Ο Πρόεδρος με τους Δημήτρη Κωνσταντάρα, Γιάννη Χαλά, Δέσποινα Παπαστελιανού, Μανώλη Τσικαλάκη και Ηλέκτρα Κίκη Μέλη του Δ.Σ.  Ο Κύριος Αυγουλάς και η Ηλέκτρα Κίκη με τους κυρίους, Τζίνη, Κυζυράκο
Ο Πρόεδρος του Ο.Ν. με τον Πρόεδρο του ΝΑΤ κ. Κομματά  Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας κ. Βούτζη  Μέλη του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος με τον πάτερ και τον Αλέξη Γκλίνο Ο Πρόεδρος με τους γονείς του και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου