Main content

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Πρόεδρο της φλόγας και τις εθελόντριες Οι κ. κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Καραφώτης και Λάμπρος Κωνσταντάρας με το Βαγγέλη Αυγουλά και το Γιάννη Γαβρά

«Ο παιδικός καρκίνος είναι –κατά κύριο λόγο- ιάσιμος και η πρόληψη σώζει ζωές! Αυτό το μήνυμα των χιλιάδων οικογενειών που συναποτελούν τη Φλόγα, στη σημερινή μας εκδήλωση το ντύσαμε με μαγικές νότες και αγγελικές φωνές, γίναμε μια τεράστια αγκαλιά εθελοντών και για ακόμα μια φορά, συμπαρασύραμε χιλιάδες κόσμο στην πρόκληση, να δούμε τη ζωή με άλλα μάτια», δήλωσε εκ των συνδιοργανωτών ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Με την παρουσία χιλιάδων φίλων της μουσικής και των παιδιών, πραγματοποιήθηκε το 4ο Music Dream Festival, τηνΚυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Πρόκειται για μια θεσμοθετημένη διοργάνωση του Μουσικού Εργαστηρίου «Οδός Ονείρων» του Μαέστρου κ. Ιωάννη Γαβρά, η οποία για τρίτη χρονιά γίνεται σε συνεργασία με τον κοινωνικοπολιτικό διαδικτυακό ιστότοπο «Με άλλα Μάτια» ( http://meallamatia.blogspot.com ) του Δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το Χρήστο Νικολόπουλο και την Πίτσα Παπαδοπούλου

Η εκδήλωση φέτος είχε στόχο τη στήριξη και προώθηση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», γι’αυτό και στην είσοδο της εκδήλωσης υπήρχε συμβολικό bazaar υπέρ του Συλλόγου για όποιον είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει, ενώ κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Γενική Γραμματέας της Φλόγας κα Ελένη Αντωνίου, ενημέρωσε συνοπτικά τους παρευρισκόμενους για το έργο του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος είναι συνήθως ιάσιμος, μετέφερε με δύναμη ψυχής η Πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τριφωνίδου.

Το Music Dream Festival είναι ένας ετήσιος, σύγχρονος πολιτιστικός θεσμός που μετρά πλέον χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης τόσο για την αισθητική του όσο και για την καλλιτεχνική του αρτιότητα. Διοργανώνεται –εδώ και τέσσερα έτη-, από το μουσικό εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων» του καθηγητή και μαέστρου κ. Ιωάννη Γαβρά. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον και η ευαισθησία των συμπολιτών μας για τις προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης των συνθηκών ζωής παιδιών που χρήζουν κοινωνικής αρωγής, προστασίας  και φροντίδας. Όλη η παραγωγή, από την αρχή ως το τέλος, στηρίζεται πάντα στην εθελοντική δράση των φίλων του μουσικού εργαστήριου «Η Οδός Ονείρων» και της Ορχήστρας των Ονείρων.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος απευθύνει χαιρετισμό Ο Κώστας Καραφώτης και ο Γιάννης Γαβράς Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Καραφώτης και η Πίτσα Παπαδοπούλου στη σκηνή

 

«Πολύ σημαντική επίσης είναι η βοήθεια και η στήριξη που υπάρχει πάντα από τους φίλους της μουσικής (επαγγελματίες και μη) και από τους συνανθρώπους μας που πιστεύουν ότι με την στήριξη και την αλληλεγγύη στα παιδιά, χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο γι' αυτά. Η είσοδος στο Music Dream Festival είναι εξ αρχής ελεύθερη θέλοντας να δείξουμε και να διαδώσουμε την έννοια του εθελοντισμού με σύνθημα μας «μια συναυλία από τα παιδιά για τα ΠΑΙΔΙΑ». Φέτος, η ουσιαστική στήριξη μας στο κοινωνικό έργο της Φλόγας, φάνηκε και από το λευκό χρώμα ενδυμασίας που είχαν τα παιδιά της παιδικής μας χορωδίας», δήλωσε ο Μαέστρος της Ορχήστρας των Ονείρων κ. Γιάννης Γαβράς.

Όσοι παρακολούθησαν φέτος το  4ο Music Dream Festival, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν ένα μουσικό λαϊκό ταξίδι με γνωστά κομμάτια διαφόρων Ελλήνων συνθετών, από την «Ορχήστρα Των Ονείρων» του Μαέστρου κ. Ιωάννη Γαβρά και την Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας, καθώς και από τους καλλιτέχνεςΧρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστα Καραφώτη, Μαρία Ραφαέλα, Θοδωρή Κυριακόπουλο.

Τα τραγούδια ήταν ενορχηστρωμένα -και κάποια διασκευασμένα- από τον κ. Ιωάννη Γαβρά, πάντα με προσέγγιση που δείχνει σεβασμό στις αρχικές δημιουργίες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Κωνσταντάρας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου, ο οποίος –δήμος- κάλυψε όλα τα αναγκαία έξοδα για τη διεξαγωγή της και παραχώρησε το χώρο της συναυλίας.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Γιάννης Γαβράς  Η ορχήστρα των ονείρων με το Βαγγέλη Αυγουλά και εκπροσώπους από τη φλόγα Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας

 

Για την Ορχήστρα των Ονείρων έπαιξαν οι μουσικοί:

Φώτης Richard Κοκαβέσης Τύμπανα

Ηλίας Μιχαήλ Κρουστά

Αλέξανδρος Πάσχος Μπάσο

Θέμος Ζαχαράκης Κιθάρα

Λάμπρος Χιώτης Κιθάρα

Στέλιος Τσάκας Ακορντεόν

Παναγιώτης Αποσπόρης Μπουζούκι

Βασιλίνα Ζαρκαδάκη Μπουζούκι

Σίμος Ρεντετάκος Μπουζούκι

Βασίλης Μαντζοράκης Πιάνο

Την Παιδική Χορωδία αποτελούσαν οι:

Ιάκωβος Γαβράς, Δαμιανός Αποστολόπουλος, Σπύρος Αποστολόπουλος, Ιωάννα Κοκαβέση, Σίμος Ρεντετάκος, Αφροδίτη Ρεντετάκου, Γιάννης Κωστούλας, Ζαχαρίας Μπάκας, Αρετή Τσιμπούλη, Χριστίνα Κανζτίδου, Ραφαέλα Απλαδά, Πέτρος Μπερίτσης, Δημήτρης Λεοντής,

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διεθνούς Φήμης Μουσικοσυνθέτη κ. Χρήστο Νικολόπουλο για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Αρωγός από την πρώτη στιγμή για την επιτυχία της εκδήλωσης, από πλευράς Δήμου Γαλατσίου, ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος ανακοίνωσε κιόλας ότι για ένα μήνα, φέτος τα Χριστούγεννα, ο Δήμος παραχωρεί στη Φλόγα τη δυνατότητα να έχει ένα περίπτερο ενημέρωσης και προώθησης των δράσεων του Συλλόγου, σε πολύ κεντρικό σημείο του Γαλατσίου!

Η χορωδία  Η Ραφαέλα ντουέτο με μαθήτρια
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος με το Βαγγέλη Αυγουλά Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την κα Τρυφωνίδη και τον Αντιδήμαρχο Μάνο Ελευθεριου