Main content

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Γιάννη Μώραλη και τον Γιώργο Γαβρίλη Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το ζεύγος Μώραλη και την πρόεδρο κα Παπαστελιανού


«Οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι οικογένειες μας, είμαστε αποφασισμένοι σε πείσμα των καιρών, να ζούμε με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια, κόντρα στις δυσκολίες και με όποιο κόστος. Αλλά όσο υπάρχουν ΑμεΑ στο περιθώριο, φυλακισμένοι στα σπίτια τους, καμία συλλογική αρχή της πολιτείας δε μπορεί να δηλώνει αποτελεσματική», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Άλλη μια ανθρώπινη και ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του χώρου  από το Σωματείο "Αργώ", την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου.

Μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπερειφεριάρχης Πειραιά κύριος Γιώργος Γαβρίλης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριος Ράπτης Σταμάτης διά του εκπροσώπου του κ. Σούλου, ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κύριος Αυγουλάς Βαγγέλης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων κύριος Τσάμης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κύριος Ζεύκης Αθανάσιος, ο εκδότης της εφημερίδας "ΦΩΝΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ" κύριος Κανατσέλης Γιάννης και πολλοί άλλοι φίλοι και συμπαραστάτες του συλλόγου.

«Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, είναι να υποκλινόμαστε και να είμαστε αρωγοί με πράξεις, στη δύναμη ψυχής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και στους καθημερινούς τους αγώνες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαβρίλης.

Ο Βαγγέλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση Ο Γιώργος Γαβρίλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση Ο Γιάννης Μώραλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Το “Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός απόφ. ΚΠ 182684/18.9.87) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική αναπηρία.

Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με αναπηρία, συζύγους ναυτικών. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, επτά αιρετά μέλη (γονείς παιδιών με αναπηρίες) και δύο διορισμένα (ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).

Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες, που ανήκουν - κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών. Στο Καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες ή παιδιά, ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.

Τα παιδιά και οι νέοι επιβάτες στην Αργώ, την περασμένη Παρασκευή παρουσίασαν μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μια πολύ πετυχημένη θεατρική διασκευή, κερδίζοντας τα ασταμάτητα χειροκροτήματα των θεατών, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τα χορευτικά τμήματα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα αρμονικής κοινωνικής συνύπαρξης των νέων γενεών, είτε υπάρχει είτε όχι κάποια αναπηρία ή και άλλη ιδιαιτερότητα!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Δέσποινα Παπαστελιανού, μεταξύ άλλων σημείωσε: "ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον πλωτάρχη Λ.Σ. κύριο Μπάνο Νικόλαο και την μπάντα του Λιμενικού Σώματος, τα παιδιά τους γονείς και τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά για την ηθική τους συμπαράσταση καθώς και το Δ/ντή του ΕΕΕΕΚ Πειραιά κύριο Καρούμπη για την παραχώρηση 150 καθισμάτων.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά του ΑΡΓΩ και στους εργαζόμενους για τη συλλογική προσπάθεια και το έξοχο αποτέλεσμα. 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. 

Συνεχίζουμε"!

Η μπάντα του Ναυτικού σκηνές από το θεατρικό Ρωμαίος & Ιουλιέτα Σκηνές από το θεατρικό οι παπάδες

Το σωματείο Εδρεύει στον Πειραιά και Απευθύνεται σε οικογένειες Ναυτικών που έχουν άτομα με Νοητική αναπηρία, Αυτισμό, ή και Συνοδές Αναπηρίες

Οι κυριότερες Δραστηριότητες του σωματείου είναι:

Εκπαίδευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑμεΑ με τελικό στόχο την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ένταξή τους αφορά της επαγγελματική και την κοινωνική τους αποκατάσταση.

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης-συμβουλευτικής της οικογένειας και του ατόμου.

Πληροφόρηση - ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΑμεΑ και το έργο του Κέντρου

Υπηρεσίες υποστήριξης για την υποστηριζόμενη και ημιαυτόνομη διαβίωση των ατόμων (κατασκηνώσεις, διήμερες εκδρομές)

Εμπλουτισμός της καθημερινότητας του ατόμου με δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Λειτουργούν 7 τμήματα των 8-9 εκπαιδευόμενων με δύο εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων για την ευρύτερη και σφαιρικότερη κάλυψη και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών.

«Το σωματείο Αργώ είναι μια κοινωνική δομή-κόσμημα για την πόλη του Πειραιά, η οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, προκειμένου το έργο αυτό να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί. Παρευρίσκομαι πάντα στις εκδηλώσεις της, γιατί αισθάνομαι σεβασμό και εκτίμηση για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν η πρόεδρος, τα μέλη της διοίκησης, και οι εργαζόμενοι, για τα παιδιά και τους γονείς.

Μέσα από την τεράστια δουλειά που γίνεται στην Αργώ παιδιά με αναπηρία, ανακαλύπτουν τις δεξιότητες τους, αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους, χαμογελούν. Και όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε και εμείς", δήλωσε στο "Με Άλλα Μάτια" ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Σήμερα στην Αργώ απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι –παρά την πενιχρή οικονομική στήριξη της πολιτείας- και εξυπηρετούνται περίπου 100 οικογένειες με παιδιά με αναπηρία. 

Το στελεχιακό δυναμικό απαρτίζεται από:
Ψυχίατρο, Ψυχολόγους, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Κοινωνικό λειτουργό, Εργοθεραπευτές, Παιδαγωγούς και Λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Περισσότερα για το Σωματείο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του 
www.argonauts.gr

σκηνές από θεατρικό ο γάμος Χορός παιδιών
το κοινό της εκδήλωσης χορός παιδιών δημοτικού