Main content

Χανιώτικα Νέα 20-08-2011

Χανιώτικα Νέα 20-08-2011

Συγκινητικά ήταν τα μηνύματα που λάβαμε και μεγάλη η ανταπόκριση, φίλων και αναγνωστών από όλη την Ελλάδα, μετά το πρόσφατο δημοσίευμα που ανακοίνωνε την έναρξη μιας μεγάλης εθελοντικής προσπάθειας ψηφιοποίησης συλλεκτικού δημοσιογραφικού αρχείου, γύρω από τη ζωή, την πορεία και τις δράσεις του νεαρού δικηγόρου με αναπηρία, Βαγγέλη Αυγουλά.

Πολλοί αναγνώστες του «Με Άλλα Μάτια» κοινοποίησαν τα πρώτα ψηφιοποιημένα άρθρα που ενδεικτικά είχαμε δημοσιεύσει, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου να γνωρίσουν το blog μας, αλλά και τον διαχειριστή του, μέσω και του www.avgoulas.gr , ενώ αρκετοί παλιοί φίλοι και γνώριμοι του κ. Αυγουλά, βοηθώντας στην προσπάθεια της εξειδικευμένης εθελοντικής ομάδας συνεργατών και φίλων, μας ταχυδρόμησαν αποκόμματα εφημερίδων, κυρίως τοπικών, κάποιες από τις οποίες δυστυχώς έχουν σταματήσει πλέον να κυκλοφορούν.

Εκατοντάδες άρθρα, δεκάδες έντυπα ΜΜΕ, πολλοί οι αρθρογράφοι, διαφορετικές προσεγγίσεις, ποικίλα θέματα, μα ένα πρόσωπο ως κοινός όλων παρονομαστής!

Τα Νέα 10-10-2008

Τα Νέα 10-10-2008

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, δε δεχόταν το «δε μπορείς γιατί δε βλέπεις». Καλός μαθητής σε διαδρομή μετ’ εμποδίων, άριστος εν τέλει πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών παρά τις καθημερινές δυσκολίες και την απουσία της πολιτείας, ανέπτυξε –αναγκαστικά!- αθλητικές δεξιότητες στα Ελληνικά αφιλόξενα πεζοδρόμια, με δυναμική είσοδο και ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση διά μέσω του Δήμου Ιλίου και της Αντιδημαρχίας του στην άσκηση καθημερινής κοινωνικής πολιτικής με ουσία, ως μόνο αντίδοτο στη βαθιά κρίση που έως σήμερα μαστίζει τη χώρα μας.

Όλα τα παραπάνω, κομμάτια της ζωής του νεαρού δικηγόρου Βαγγέλη Αυγουλά, αποτυπώνονταν κάθε τόσο σε ρεπορτάζ πολλών εντύπων πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Και μαζί με αυτά, ο ίδιος ήθελε να αναδεικνύονται και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης όλης της χώρας σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

«Δε με ενδιαφέρουν οι προσωπογραφίες. Θέλω αξιοπρεπή ρεπορτάζ που να κινητοποιούν τον αναγνώστη και να προκαλούν κοινωνική αφύπνιση και προβληματισμό», έλεγε από μικρός στους δημοσιογράφους, έχοντας αρνηθεί πολλές προτάσεις για δακρύβρεχτες συνεντεύξεις και ρεπορτάζ επίπλαστου οίκτου.

Πολλά αποσπάσματα, από εφημερίδες και περιοδικά, συγκέντρωναν από τις αρχές κιόλας της δεκαετίας του ’90 φίλοι και συνοδοιπόροι του Βαγγέλη Αυγουλά. Όλα αυτά πριν λίγα χρόνια ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από συνεργάτες του, να μορφοποιούνται και να αρχειοθετούνται, με στόχο να διασωθεί ένα κομμάτι μιας πορείας ενός «περίεργου» νεαρού, που πολλούς μπορεί να μην τους νοιάζει, άλλους όμως ναι!

Έθνος 09-09-2008

Έθνος 09-09-2008

Από τα πανελλαδικά «Το Βήμα», «Η Χώρα», «Τα Νέα», «Αδέσμευτος Τύπος», «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Εγώ Weekly», «Athens Voice», «Νέμεσις», «Το Παρόν», «Το Χωνί», έως τα τοπικά «Ρεθυμνιώτικα Νέα», «Κεφαλονιά», «Δυτικός Λόγος», «Νέα Κρήτη», «Χανιώτικα Νέα», «Δυτικές Διαδρομές», «Επιστροφή Στο Μέλλον», «Κρητική Επιστροφή», «Τόλμη», «Νέα Εγνατία», «Κήρυκας Χανίων», κ.α., κάποιο βήμα, μια άποψη, ένα επίτευγμα του Βαγγέλη Αυγουλά, είχαν φιλοξενηθεί μια ή και περισσότερες φορές στις σελίδες τους.

Έτσι, μια ομάδα από δημοσιογράφους, γραφίστες και γνώστες πληροφορικής, κινητοποιήθηκαν εθελοντικά και ξεκίνησαν την ψηφιοποίηση όλου αυτού του αρχείου, με τεχνικό τρόπο ώστε τα σχετικά άρθρα να είναι ευανάγνωστα παρά το χρόνο και τη φθορά των εντύπων.

Και το σημαντικότερο είναι ότι μεγάλο μέρος του έντυπου δημοσιογραφικού αυτού αρχείου, δεν είναι καταχωρημένο στο Διαδίκτυο και πλέον για πρώτη φορά θα αναρτηθεί και θα είναι ψηφιακά διαθέσιμο στο www.avgoulas.gr.

Εγώ weekly Φεβρουάριος-Μάρτιος 2011

Εγώ weekly Φεβρουάριος-Μάρτιος 2011

Επόμενος στόχος των εθελοντών υποστηρικτών του έργου και της πορείας του Βαγγέλη Αυγουλά, είναι τα ψηφιοποιημένα αρχεία εικόνας, να δαχτυλογραφηθούν και να περιγραφούν με τέτοιον τρόπο ώστε να καταστούν πλήρως προσβάσιμα και στους αναγνώστες με προβλήματα όρασης.

Επίσης, Ο κ. Αυγουλάς εξετάζει επιπλέον τη μετατροπή του meallamatia.blogspot.com σε ειδησεογραφικό κοινωνικό Portal, για την καλύτερη διαχείριση του ιστότοπου, την πιο φιλική χρήση στους χρήστες και τη βέλτιστη προώθηση της πληροφορίας!

«Το «Ευχαριστώ» είναι από καρδιάς αλλά μου φαντάζει πολύ λίγο σε σχέση με την υποστήριξη και την αγάπη σας όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε click μας κάνει και πιο δυνατούς»! Δηλώνει ο Βαγγέλης Αυγουλάς.

Δείτε εδώ μερικά ακόμα δείγματα του ψηφιοποιημένου αρχείου που οργανώνουμε.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο σχετικό μας δημοσίευμα εδώ:

http://meallamatia.blogspot.com/2017/01/blog-post_30.html

 

Κεφαλονιά 19-12-2011

Κεφαλονιά 19-12-2011

 

Δυτικές Διαδρομές Νοέμβριος 2012

Δυτικές Διαδρομές Νοέμβριος 2012

 

Δυτικός Λόγος Νοέμβριος 2012

Δυτικός Λόγος Νοέμβριος 2012

 

 Το Βήμα 11-09-2007  Το Βήμα 04-12-2009

                                                                                    Το Βήμα 11-09-2007                                                            Το Βήμα 04-12-2009