Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ιωάννα Παλιοσπύρου και Βαγγέλης Αυγουλάς: Χτίζοντας έναν κόσμο προσβάσιμο!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο Βαγγέλης Αυγουλάς

 

Ομιλίες εμψύχωσης πραγματοποιήσαν ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο πρώτος ανάπηρος δικηγόρος εκλεγμένος στο Δ.Σ. στην ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και η γυναίκα – σύγχρονο σύμβολο δύναμης και αξιοπρέπειας Ιωάννα Παλιοσπύρου, απευθυνόμενοι σε δεκάδες εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δύο τους, ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του εθελοντικού φοιτητικού οργανισμού WeSolve, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα της αναπηρικής ταυτότητας και τα στερεότυπα που ακόμη επικρατούν στον κοινό νου, για όσα τα ΑμεΑ δε μπορούν να κάνουν. Φέρνοντας παραδείγματα από την καθημερινότητά της μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, υπογράμμισε ότι όλα είναι εφικτά για τα ΑμεΑ, με την προϋπόθεση της εύρεσης εναλλακτικών δρόμων για να ξεπερνιόνται τα εμπόδια στην καθημερινότητα. Μίλησε, επίσης, για τη στήριξη που υπήρξε καθοριστική στην ενδυνάμωσή της, προερχόμενη όχι μόνο από οικείους αλλά και αγνώστους ανθρώπους, δίνοντας έμφαση στη σημασία του εθελοντισμού και στα οφέλη του στην καθημερινή ζωή των εθελοντών.

Η Αννίτα Ναθαναήλ, μία από τις πιο υποστηρικτικές παρουσίες στη ζωή της Ιωάννας, τοποθετήθηκε επίσης στην εκδήλωση. Μίλησε εγκωμιαστικά για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά και για την «εθιστική» φύση της προσφοράς, παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να αγκαλιάσουν έναν αλληλέγγυο τρόπο ζωής, με στόχο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Την εκδήλωση έκλεισε ο τυφλός δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια Βαγγέλης Αυγουλάς, μιλώντας για την προσωπική του εμπειρία από τον εθελοντισμό στον χώρο της αναπηρίας, σημειώνοντας τα θετικά αλλά και τα κακώς κείμενα που αναδεικνύουν την ανάγκη ενός σύγχρονου και ανθρωποκεντρικού, θεσμικού πλαισίου.

Επίσης έδωσε τα εύσημα για τις επιτυχείς κοινωνικές παρεμβάσεις των εθελοντών του WeSolve, ενώ κάλεσε τους φοιτητές της Νομικής, να γίνουν ως νέοι δικηγόροι, η θεσμική φωνή προάσπισης των αδυνάτων, όπως των αναπήρων που διαβιούν στα ιδρύματα και υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις συστημική κακοποίηση με ευθύνη του κράτους.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εδώ:

https://meallamatia.gr/chtizontas-enan-kosmo-prosvasimo-gia-olous/

 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=1aRcWLTQw8M&t=3040s

 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την Αννίτα Ναθαναήλ, το Βαγγέλη Αυγουλά και φοιτητές νομικής από το we solve

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top