Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βλέπει την κοινωνική επιχειρηματικότητα «Με Άλλα Μάτια»

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια": τον ιδρυτή, τυφλό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά και την εργαζόμενη στην ΑΜΚΕ Δήμητρα Κονοτβά (κινητική αναπηρία) στο Γραφείο του Υπουργού.

Συνάντηση με ανάπηρους εργαζόμενους της κοινωνικής επιχείρησης «Με Άλλα Μάτια»*, είχε την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το να επικοινωνεί μαζί σου ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας απευθείας, όχι για τυπικά συγχαρητήρια, αλλά με αληθινό ενδιαφέρον να γνωρίσει το έργο του φορέα στον οποίο δουλεύεις και να βοηθήσει θεσμικά στην ανάπτυξή του, είναι σίγουρα τιμητικό και συγκινητικό. Επίσης, δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά στο «Με Άλλα Μάτια» και πρέπει να συνεχίσουμε με περισσότερες δυνάμεις και όρεξη, κόντρα στις δυσκολίες», αναφέρει η Campaign Manager του meallamatia.gr Δήμητρα Κοντοβά.

Ο Υπουργός συζήτησε για αρκετή ώρα με τον ιδρυτή της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», τυφλό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, όσο και για τις ανάγκες κρατικής παρέμβασης, με στόχο να υποστηριχτούν περαιτέρω όσες επιχειρήσεις δίνουν θέσεις εργασίας σε αναπήρους στον ιδιωτικό τομέα.

«Είμαστε μια κοινωνική επιχείρηση αυτό-οργανωμένη από αναπήρους, που δίνουμε θέσεις εργασίας -κατά προτεραιότητα- σε ανάπηρα άτομα και λειτουργούμε προσπαθώντας να εντάξουμε τη διάσταση της αναπηρίας, στην καθημερινή φιλοσοφία λειτουργίας των εταιρειών, των δήμων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από έχοντες κινητική, οπτική και ακουστική βλάβη και δε διεκδικούμε φιλανθρωπικού τύπου ενισχύσεις, αλλά θέλουμε από το κράτος να μας παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία, που θα μας εξασφαλίσουν την ισοτιμία στον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς. Τα στερεότυπα θέλουν τους αναπήρους σήμερα στην Ελλάδα κυρίως άνεργους, διότι ακόμα θεωρούμαστε μη παραγωγικοί. Από το 2018, στην ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» αποδεικνύουμε καθημερινά το αντίθετο. Η εμπειρία μας και οι προτάσεις μας τέθηκαν στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών, όχι για να εξακολουθεί να επιβιώνει η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», αλλά για να ενισχυθεί πραγματικά η κοινωνική οικονομία στο πεδίο καθώς και να πρωταγωνιστήσουν πρωτοβουλίες και συνεργίες αναπήρων στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας.», δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Αυγουλάς.

«Ενδιαφέρουσα επίσκεψη, εξαιρετική συζήτηση, χρήσιμα συμπεράσματα, πολύτιμη εμπειρία, “Με Άλλα Μάτια”»,

ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

________________________________________________________________________________

*Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» ξεκίνησε από τη λειτουργία του πλήρως προσβάσιμου κοινωνικού ενημερωτικού portal meallamatia.gr. Σήμερα, υλοποιώντας πλήθος εταιρικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στοχεύει στην εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των αναπήρων στο δημόσιο λόγο, καθώς και στην εξοικείωση της κοινωνίας με την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top