Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Κύκλος Επιμόρφωσης για την αναπηρία ξεκινά υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου στο ΙΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και o Πρωτοσύγκελος κ. Νικόδημος Αθανασίου.

 

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»  Βαγγέλη Αυγουλά.

Ο κ. Αυγουλάς είναι, μεταξύ άλλων, δικηγόρος με ολική τύφλωση και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως του κ. Νικόδημο Αθανασίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού συζήτησε για αρκετή ώρα με τον κ. Αυγουλά για το πώς βιώνουν τα ανάπηρα άτομα την πανδημία στη χώρα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αλλά και που υποστήριξε, ήδη από όταν ήταν Μητροπολίτης Θηβών, τόσο για δομές μέριμνας ΑμεΑ, όσο και για την καθιέρωση της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στη Θεία Λειτουργία.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο Μακαριότατος, στο πανελλαδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο κ. Αυγουλάς και ο Μη Κερδοσκοπικός Φορέας «Με Άλλα Μάτια», με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, για την εξοικείωση των μαθητριών και μαθητών με την αναπηρία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως πιστοποιημένου Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, ο Αρχιεπίσκοπος ανήγγειλε ότι θέτει υπό την αιγίδα του και υπό το συντονισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αθηναγόρα ως Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος, έναν κύκλο επιμόρφωσης κληρικών, γύρω από την αναπηρία, τους σωστούς τρόπους προσέγγισης της και τα πρότυπα αναπήρων που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αντίληψη της Εκκλησίας και της κοινωνίας γύρω από τα ΑμεΑ.

Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης, απευθυνόμενος σε εθελοντές που στηρίζουν καθημερινά ΑμεΑ, στο πλαίσιο των εκκλησιαστικών δομών και προγραμμάτων μέριμνας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που ήδη έχει εκδηλωθεί πανελλαδικά, ενώ ο Μακαριότατος ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση και παρουσία στις σχετικές διαλέξεις και εκδηλώσεις.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και ένας ιερέας

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top