Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Video-Συνεργασία της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

οι συμμετέχοντες στο γύρισμα: Βαγγέλης, Δήμητρα Παναγιώτης, λογότυπα ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια και ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί έτσι ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο από ανθρώπους με αναπηρία, πιστό στο όραμα του δημιουργού του, Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για να είναι ανοιχτό σε όλες και όλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το ΚΠΙΣΝ και η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” μας ξεναγούν στο Κέντρο αναδεικνύοντας τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής, της ορατότητας και της συμπερίληψης των αναπήρων στους χώρους πολιτισμού αλλά και τον δημόσιο χώρο.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, η Δήμητρα Κοντοβά, καλλιτέχνις και ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, Motivational Speaker του Σ.Κ.Ε.Π. μας βοηθούν, μέσα από το βίντεο, να γνωρίσουμε τεχνολογίες και υπηρεσίες προσβασιμότητας στον δομημένο χώρο και να μάθουμε πώς αυτές διευκολύνουν και εμπλουτίζουν την επίσκεψη χρηστών/-ριών αμαξιδίου και ατόμων με προβλήματα όρασης.

Η δέσμευσή του ΚΠΙΣΝ όμως δεν σταματά στον σχεδιασμό και την κατασκευή των εγκαταστάσεών.

Στόχος είναι μέσα από τις υπηρεσίες και τα προγράμματά του να αφουγκράζεται καθημερινά τις νέες ή διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν, να εξελίσσεται, να εκπαιδεύει και να προετοιμάζει ακόμα καλύτερα το προσωπικό του. Στόχος του είναι να διευρύνει το έργο του τόσο για τους επισκέπτες και δυνητικούς επισκέπτες όσο και για την καλλιέργεια της κουλτούρας της συμπερίληψης στην κοινωνία μας.

Επιπλέον πληροφορίες:

  • Οι υποδοχές εξυπηρέτησης επισκεπτών είναι σχεδιασμένες ώστε οι επισκέπτες και επισκέπτριες σε αμαξίδιο να μπορούν να έχουν άμεση και ισότιμη επαφή με τον συνομιλητή τους.

  • Οι σκύλοι οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ.

  • Το ΚΠΙΣΝ διαθέτει 20 αναπηρικές θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο του κτιρίου .

  • Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στην Εθνική Λυρική Σκηνή υπάρχουν θέσεις για αμαξίδια και ειδικοί ανελκύστήρες για την πρόσβασή τους.

  • Η υπηρεσία Shuttle Bus είναι προσβάσιμη από επισκέπτες με αμαξίδιο κατόπιν συνεννόησης.

  • Παράλληλα με τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες προσβασιμότητας, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει ένα φάσμα εκπαιδευτικών και σχολικών προγραμμάτων με στόχο τη διαδραστική συνύπαρξη και συμμετοχή ατόμων με ή χωρίς αναπηρία, και την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια της προσβασιμότητας.

Περισσότερα για την προσβασιμότητα στο ΚΠΙΣΝ: snfcc.org/accessibility

Δείτε το βίντεο εδώ. 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top