Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων βλέπει τον προσβάσιμο τουρισμό «Με άλλα μάτια»

η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με τον Βαγγέλη Αυγουλά

 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» ανοίγουν το κεφάλαιο του προσβάσιμου τουρισμού στη χώρα μας.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για συστηματική προσέγγιση στην Ελλάδα επισκεπτών με αναπηρία και των οικογενειών τους, εστιάζοντας στις πραγματικές ανάγκες τους και βελτιώνοντας τις συνθήκες διαμονής τους.

«Οι Έλληνες ξενοδόχοι δείχνουμε για άλλη μια φορά την ευαισθησία μας και αγκαλιάζουμε όλους τους τουρίστες, δίχως αποκλεισμούς. Η σημερινή μέρα είναι απλά η αφορμή, η ουσία βρίσκεται στην απόφασή μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα των τουριστών με αναπηρία και να τους δώσουμε την ευκαιρία να περάσουν αξέχαστες διακοπές στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Τάσιος και πρόσθεσε:

«Συντονίζουμε τις ενέργειές μας με την Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» που από σήμερα αναλαμβάνει ρόλο ειδικού συμβούλου μας σε νομικά και τεχνικά ζητήματα. Η ΠΟΞ θα συμβάλλει στον κοινωνικό διάλογο με την Πολιτεία και τους φορείς, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τον τουρισμό ευπαθών ομάδων».

«Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από ανθρώπους με αναπηρία που ζουν στο εξωτερικό και οι οποίοι μας ζητούν συστάσεις για τη διαμονή τους στη χώρα μας. Ελπίζουμε έως το καλοκαίρι του 2020 να είμαστε σε θέση να τους παρέχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και να αρχίσουμε να βλέπουμε τον προσβάσιμο τουρισμό να κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Οι κύριοι Τάσιος και Αυγουλάς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. της ΠΟΞ, το οποίο ενημερώθηκε για τις συνθήκες προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία που επικρατούν στη χώρα μας.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top