Main content

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

 Πρίν λίγες μέρες , λίγο μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και αφού είχε κοπάσει ο θόρυβος των των φετινών παρελάσεων που για πολλούς λόγους δεν έμοιαζαν ανα την Ελλάδα με τις προηγούμενες , έλαβα ένα mail απο μια νεαρή μου φίλη , 16 ετών περίπου , μαθήτρια Β' Λυκείου σε ένα σχολείο της Κρήτης , όπου σ'ένα σημείο κάνοντας το προσωπικό της σχολιασμό των γεγονότων μου έγραφε : 

 

 <<Κουράστηκα να ακούω κάθε χρόνο για το Μεταξά που είπε το όχι λές και μας έκανε χάρη . Ένας συμφεροντολόγος πολιτικός δικτάτορας ήταν και κάθε φορά τα παιδιά τον εξυψώνουν λές και ήταν εθνικός σωτήρας . Λές και αυτός αντιστάθηκε στα γερμανικά στρατεύματα και όχι η ελληνική ψυχή !!

 .......Είδα και όλα όσα έγιναν στις μαθητικές παρελάσεις . Τα παιδιά συνειδητά αποφάσισαν να γυρίσουν το κεφάλι στους πολιτικούς , όμως εγώ κοίταξα ειθεία μπροστά . Το μέλλον μου ψάχνω , τα όνειρά μου κυνηγάω . Κατακρίνω τη "κοινωνική προσφορά" τους και θα το αποδείξω με τη ψήφο μου . Μπροστά απο το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη ήταν οι επίσημοι στην Αλικαρνασσό . Όταν γυρνάω δεξιά του κεφάλι μου δεν τιμώ (εγώ προσωπικά) τους πολιτικούς , αλλά τους άγνωστους συμπατριώτες μου , που έχασαν τη ζωή τους για να μου χαρίσουν την ελευθερία . Άν γυρνούσα το κεφάλι αντίθετα θα αυτοαναιρούσα το σκοπό για τον οποίο κάθε χρόνο παρελάζω . Τιμώ τους τότε ήρωες ανεξάρτητα απο τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα . Είμαι πάντα ευγνώμων και ποτέ αχάριστη >> . 

 

 

 Η Β. που υπογράφει το παραπάνω mail είναι μόλις 16 χρονών . Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που αποχώρησε απ' τη παρέλαση της Θεσσαλονίκης και πρόσφατα μάλλον καθυστέρησε να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες για μια << Κυβέρνηση Συνεργασίας >> είναι 85 . Οι Παπανδρέου και Σαμαράς που αδυνατούν εδώ και μέρες να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πόσο μάλλον να πείσουν ένα σοβαρό άνθρωπο να αναλάβει Πρωθυπουργός της Ελλάδας στη παρούσα συγκυρία είναι 55άρηδες. Επιπλέον , οι Βουλευτές μας, που πρωταγωνιστούν το τελευταίο καιρό σε παθητικούς ρόλους είναι σίγουρα όλοι πάνω απο 30 και οι Ευρωβουλευτές μας που έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα τους επίσης .

 Άρα επιβεβαιώνει το παραπάνω mail της 16χρονης Β. ότι η Ωριμότητα δεν είναι θέμα ηλικίας !

 

 

 Και κρατώντας το παραπάνω συμπέρασμα αναρωτιέμαι : Απ' τη Τρίτη 1η Νοεμβρίου που ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου μιλώντας στη Κοινοβουλευτική του Ομάδα πήρε πίσω τα περί Δημοψηφίσματος και έως σήμερα, τούτη η χώρα έχει μέινει ουσιαστικά ακυβέρνητη και δεν ξέρω πότε θα αποκτήσει πάλι Κυβέρνηση με ουσία.Οπότε όσο διαρκεί αυτό το χάος , έστω γι'αυτές τις λίγες μέρες ή εβδομάδες της ακυβερνησίας , δεν θα μπορούσε να έχει δοθεί μια ευκαιρία στη Βουλή των Εφήβων ;;;Δε θα μπορούσαν οι <<επίλεκτοι>> νεαροί μαθητές της Ελλάδας που καταθέτουν εμπνευσμένα και μεγαλόφωνα κάθε χρόνο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μες το Ναό της Δημοκρατίας μας την ίδια ώρα που κάποιοι μεγαλύτεροι τους το βεβυλώνουν σωρηδόν , να είχαν πάρει τα πράγματα στα χέρια τους ; Και αν έκαναν αυτό το τόλμημα , ποιός στα αλήθεια πιστεύει οτι θα έβαζε ο λαός μας θέμα <<Λαΐκής Νομιμοποίησης >> ; Ή μήπως φοβόμαστε στη σκέψη << παιδιά είναι , θα τα κάβουν τα πράγματα χειρότερα >> ; Αγού χειρότερα δε γίνονται...

 Ναι , Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Κόμματα και Πολιτικό Σύστημα με βάση τη Βουλή των Εφήβων !Άμεσα , με τόλμη , στήριξη , υπομονή και επιμονή . Και στην Ευρώπη σιγά μη τους έσπαγαν το τσαμπουκά οι Μέρκελ ,Σαρκοζί και η παρέα τους . 

 

 Και στο κάτω-κάτω , επί αιώνες << αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα >> , γιατί να μη τη τουμπάρουμε λίγο τη παροιμία ;;;

 parelasi-28-10-2011-thanasis-380x280

Πηγή : http://meallamatia.blogspot.gr/2011/11/28_15.html