Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Ιστιοπλοΐα «βουλιάζει» σε ταραγμένα νερά

ιστιοπλοϊκά σε θάλασσα και τίτλος άρθρου

 

 

Ένα από τα Εθνικά μας Αθλήματα, με τεράστιες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο, η Ιστιοπλοΐα, ζει πλέον μια συγκλονιστική κρίση που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. Κορυφαίοι ιστιοπλόοι έκαναν φοβερές καταγγελίες κατά της ομοσπονδίας τους, καταγγελίες που μας αφήνουν άφωνους. Και σύμφωνα με δηλώσεις τους σε ένα Video teaser άνθρωποι της ομοσπονδίας φέρεται να έχουν πει ότι εάν θέλουν, «καταστρέφουν έναν αθλητή σε μία νύχτα», ενώ μιλάνε για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, για κλίμα τρομοκρατίας και πολλά άλλα.

(Βαρύτατες καταγγελίες Ελλήνων ιστιοπλόων κατά της Ομοσπονδίας)

«Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την Ομοσπονδία μας, ήταν ένας συνεχής πόλεμος» λέει η Ολυμπιονίκις Σοφία Μπεκατώρου.

«Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωπικά deals ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε κι όποιος αντέξει» λέει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βασιλική Καραχάλιου.

«Υπάρχει μια κατάσταση στην Ομοσπονδία εδώ και πολλά χρόνια ώστε γίνονται συμφωνίες κάτω απ΄ το τραπέζι. Δεν υπάρχουν ξεκάθαροι όροι. Για να πάρει κάποιος τα οδοιπορικά του, πρέπει να το κρατήσει μυστικό» λέει ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής.

«Για την Ομοσπονδία, πάντα αυτοί τα κάνουν σωστά και οι αθλητές πάντα τα κάνουν λάθος. Και πάντα πρέπει να ζητάνε συγγνώμη» λέει ο Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Μάντης που σκέπτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γιάννης Μιτάκης λέει «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας στην Ομοσπονδία. Οι αθλητές πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις , τέλος πάντων… ότι δεν θα κάνουν κάποια πράγματα»

Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ ότι η πολυβραβευμένη Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να μιλήσει τόσο ανοιχτά για τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον της αθλητών, απειλές που φτάνουν στα όρια του εκβιασμού: «Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την ομοσπονδία ήταν ένας συνεχής πόλεμος. Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας ότι εγώ εάν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία μέρα. Μάλιστα, σε μία νύχτα, είπε», λέει η κορυφαία ιστιοπλόος.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η νεαρή πρωταθλήτρια Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία συγκινημένη κλαίει κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της.

Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα «τοξικό περιβάλλον».

Μάλιστα, οι αθλητές προανήγγειλαν ότι οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν.

Δεν θέλω να πω περισσότερα σε μια στιγμή που ο νέος Αθλητικός Νόμος βρίσκεται σε διαβούλευση. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω όχι μόνο τη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή μου απ΄αυτά που διάβασα και άκουσα αλλά και φρίκη για όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν σ΄ένα εθνικό άθλημα με τεράστια ιστορία και πολύ μεγάλες διακρίσεις.

Παρακολουθήστε το video teaser Άνεμοι Αλήθειας εδώ.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top